e-mail: animilood@abv.bg
Позвъни на: 0887 87 89 98

Тече подмяната на инфраструктурата на бул. "Васил Априлов" в Пловдив

Тече подмяната на инфраструктурата на бул. "Васил Априлов" в Пловдив

Пусковият срок за отваряне на обновения бул. "Васил Априлов" от колелото на Централна жп гара до бул. "Пещерско шосе" е предвиден за края на месец май догодина. Това стана ясно по време на инспекцията, извършена от кмета на Пловдив Иван Тотев. Първата копка на мащабната реконструкция стартира в началото на октомври. Главен изпълнител е консорциум "Пловдив Роудс", в който участват: "Пътинженеринг" ЕООД и "Елтелком" ООД. Инвестицията в размер на 6 452 682,60 лв. се осигурява от общинския бюджет.

"В момента работим в пълен синхрон с "ВиК" ЕООД и с всички комунални фирми, които полагат подземната инфраструктура по обекта. Правим нещата така, че през следващите 10 години булевардът да не се разкопава. Изпълняват се кабелни мрежи и напречно пресичане през определени метри, подменя се магистралния водопровод и всички сградни отклонения, изгражда се газификация и канализация за отвеждане на дъждовната вода", обясни кметът Иван Тотев.

Проектът предвижда премахване на паважа и изграждане на две платна с по две ленти за движение (Г14 м), два нови тротоара и велоалея, ново улично осветление и светофарни уредби. Предвижда се в района на УМБАЛ "Св. Георги" да се изградят нови паркоместа на мястото на временните постройки.

Вторият етап от проекта за бул. "Васил Априлов" включва отсечката от ул. "Войнишка слава" до бул. "Шести септември" с голямо кръгово кръстовище. Очаква се неговото изпълнение да се осъществи през 2017 г., като стойността му също е 7 млн. лв.

Автор: Светла Добрева